Categories

Spin-off 1. Parrhesia: introductie les leerlingen Werkman & Praedinius v.o.

Spin-Off 1 Parrhesia: introductie les 40 leerlingen V.O.
Vrijdagmiddag 25 sept. in SIGN:
Ca. 40 leerlingen van het Werkman College & Praedinius Gymnasium, 4e, 5e, 6e klas hebben onder begeleiding van 5 stagiaires van de docentenopleiding Minerva een rondleiding met uitleg gehad bij de expositie Parrhesia, de moed tot waarheid in de transparante samenleving(deel 1). Algehele organisatie was in handen van Marije Schrage in het kader van haar afstudeerstage bij SIGN. Na de rondleiding hebben de leerlingen in groepjes een korte workshop gedaan, geïnspireerd door het onderwerp en de expositie. Elke stagiaire leidde een groep. Gesproken werd over welk onderwerp zij in het kader van Parrhesia iets kenbaar wilden maken en hoe zij dat vorm wilden geven met een poster/ collage.
Aan het einde van de workshop werden de werkstukken integraal gepresenteerd met uitleg door de leerlingen zelf. Onderwerpen hadden te maken met verschil arm en rijk, discriminatie, waarheid, vluchtelingen, vervuiling …
Deze les was tevens een introductie om kennis te maken met het onderwerp en mogelijke kunstuitingen daarbij. Later tijdens deel 3 worden door de stagiaires een aantal lessen gegeven over Parrhesia en een aantal subthema’s aan deze leerlingen en ontwikkelen zij werkstukken die ook worden getoond in een presentatie in Sign of elders in het kader van dit project.