Categories

SIGN ontvangt de bijdrage voor Kunstpodium Basis van het Mondriaan Fonds 2021-2022!

!!

SIGN ontvangt tot haar vreugde een bijdrage voor Kunstpodium Basis van het Mondriaan Fonds!SIGN krijgt € 110.000 per jaar van het Mondriaan Fonds voor haar programma van 2021-2022.
Het Mondriaan Fonds draagt in 2021 bij aan programma’s van 38 kunstpodia voor hedendaagse beeldende kunst. Deze kunstpodia, van Curaçao tot Groningen, krijgen de bijdrage voor hun inspirerende programma’s van één tot maximaal vier jaar.

“Sign doet dit met een programma met aandacht voor jong talent. Het internationale netwerk is waardevol voor de betrokken kunstenaars. De commissie waardeert dat de organisatie relevante onderwerpen zoals feminisme inhoudelijk adresseert in het programma. De artistieke visie wordt vertaald naar aansprekende interventies en activiteiten. De zichtbaarheid van het programma is goed en het regionale belang van Sign is groot”.

SIGN zal met veel plezier en aandacht haar consistente programma voortzetten in eigen ruimte, op locatie en in de openbare ruimte Hierbij zal zij een reflectief beleid voeren en presentaties in allerlei contexten realiseren. Dit met in achtneming van eerlijke vergoedingen voor kunstenaars. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan programma’s van kunstpodia omdat ze van vitaal belang zijn voor ontwikkeling en zichtbaarheid in de beeldende kunst. Hoewel soms beperkt in omvang, zijn dit de locaties waar nieuwe tendensen opkomen en de ruimte krijgen; waar verbreding en innovatie zich ontwikkelen. Ze staan daarom aan de basis van het beeldende kunstveld en zijn onmisbaar voor een gezond kunst-ecosysteem. Musea, kunstenaars én het publiek plukken daarvan de vruchten.

Zie hier voor meer informatie over de Bijdrage Programma’s Kunstpodia en een overzicht met door het Mondriaan Fonds ondersteunde kunstpodia.

www.mondriaanfonds.nl