Categories

SPREAD Zinefest STARTS!! Kick-off/ Exhibitions/Conference

zoeken in publicaties

 

SPREAD ZINEFEST KICKOFF @ het resort 
17 september
 19.00 uur:

Diner lezing, taco diner door Kruimels
 20:00 uur: Jessie Tam: performance “The curse and the spells of the struggling artist” 21:00 uur: Michiel Klein: performance “Ontdekkingsreis”
Locatie: het resort: Meeuwderweg 58

Volledig programma in PDF

DOORLOPENDE PRESENTATIES, 17 – 26 SEPTEMBER:
Archief reeks: Kunstenaarstijdschriften in Nederland (1960 – heden) @ ARTisBOOK
Tijdens SPREAD zal Zinefest ARTisBOOK haar documentatieruimte vullen met kunstenaarstijdschriften gemaakt in Nederland. Een historisch perspectief, aangevuld met eigentijdse zines van Homescreen & Knetterijs.
Extra: Gesprek in ARTisBOOK op zaterdag 18 september / start 19:00 uur
Een gesprek over zine-making & collectiviteit met Homescreen & Knetterijs
Locatie:
ARTisBOOK Westerhavenstraat 14/14a https://www.artisbook.nl
17, 18 & 23 t/m 26 september Geopend 13.00-17.00 uur.

Library Display @ SIGN
‘Bibliotheek presentatie’ met eigenzinnige geëngageerde zine-uitingen uit perifere (omstreden) gebieden, van specifieke gemeenschappen en individuen. Het zijn stemmen uit andere contexten, culturen met betrekking tot feminisme, beperking van vrije meningsuiting, empowerment uit Zuid-Afrika, Libanon, Baskenland, Koerdistan, Hong Kong, Mexico, Filippijnen, Nederland enz.
 Mede samengesteld door: Laura Diez Carcia, curator van Colectivo ANT-espacio in Bilbao, Baskenland en Rob Strick, zinespecialist/ kunstenaar.
Locatie:
SIGN, Winschoterkade 10, www.sign2.nl
17 t/m 26 september
Open di-zo: 12.00-17.00 uur.

CONFERENTIE SPREAD @ SIGN > 18 & 19 SEPTEMBER

KOM LANGS of volg online: ZOOM / Youtube LINK: https://youtu.be/k70BrT4Ilws

 

Zaterdag 18/9
Locatie: SIGN, Winschoterkade 10
Livestream Helia Rafie/Klaudija Ylaite

13.00-14.00 uur: soep & broodjes
 14.00-15.00 uur: ‘Contemporary art and publishing as a tool’ Antespacio /Laura Díez
‘In een wereld waar proberen en spontaan spelen zonder regels met uitsterven wordt bedreigd, staan de fanzines met hun intuïtieve taal meer open voor communitaieve en culturele uitwisselingen.
Zelfpublicatie opent de deur naar de dehiërarchisering van kennis, genereert een gemeenschap met gemeenschappelijke interesses die openstaan voor samenwerkingen en netwerken, waardoor collectieve creaties ontstaan.’

15.00-16.00 uur: Marc van Elburg Zinedepo / Parasite AcademyWat kunnen parasieten parasite concepten ons vertellen over zine netwerken? Hoe kunnen we de parasitaire kwaliteiten van een zine optimaliseren op manieren die een actieve DIY- netwerkcultuur ondersteunen?

16.00-17.00 uur: ‘Philippine Free Press and Fanzines’ (Filipijnse vrije pers en fanzines) 
Deze lezing geeft inzicht in de Filipijnse subcultuur inclusief historische en hedendaagse zines en video’s met interviews gerenommeerde zinemakers.

19:00 uur
: Gesprek bij ARTisBOOK met Homescreen & Knetterijs
 Aanvang 19:00 uur
. Locatie: Westerhavenstraat 14/14a
. Ga met ons mee in een open gesprek met de Groningse collectieven Homescreen & Knetterijs, waar we zullen reflecteren op de historische tentoonstelling op ARTisBOOK, en zullen delen over hun werkproces, collectieve praktijken en de manieren waarop ze samenwerken en creëren on & offline.

Zondag 19/9
Locatie: SIGN, Winschoterkade 10
KOM LANGS of volg de livestream Helia Rafie/Klaudija Ylaite
Of volg online: ZOOM /  Youtube LINK: https://youtu.be/k70BrT4Ilws

15:30-16.15 uur: Joppe Venema, Vaneen “From one view to many”
 Vaneen is een kunstenaarsuitgeversplatform, opgericht in 2016 door de Nederlandse kunstenaar Joppe Venema. Vaneen brengt werken en geschriften van kunstenaars, schrijvers en muzikanten samen. Deze presentatie toont de processen van Vaneen, eerdere releases en zijn inspiraties. Voor deze gelegenheid presenteert Vaneen zijn nieuwste release van kunstenaar Gloriya AvGust met een live-prestaties na de lezing. www.vaneen.com

16:15 uur: performance Glorya Avgust “Loose ends hiding in kitchen” is een performance die het publiek begeleidt in een niet-lineaire vertelling. Gloriya Avgust onderzoekt het samenspel tussen de sociale, fysieke en voelbare ruimtes die deel van ons zijn. Ze maakt gebruik van taal van dagelijkse ontmoetingen en probeert persoonlijke ervaringen voort te brengen die fundamentele onderdelen zijn van ons.

17.00 uur: Fanzinisten, Fanfeministen … Fanzines and Feminisms door Skolastika / Josune Muñoz over het belang van het fanzine als een manier om het feminisme opnieuw te laten zien!

18:30 uur diner: Patat!!!

19.00 uur: Gelen Jeleton/Iurhi Peña, “Autoeditoras” is een reizend tentoonstellingsproject voor fanzines (publicaties in eigen beheer en in eigen beheer) dat het hele jaar door geopend is. Deze Latijns-Amerikaanse femzines (fanzines gemaakt door vrouwen) vormen een mutantarchief dat wordt weergegeven en gebundeld in het boek “Autoeditoras”.