Categories

PAIR op voormalig Suikerunie terrein!

Ja! Toezegging subsidie van het Mondriaan Fonds is binnen voor ‘Tijdelijke binnenlandateliers” voor de PAIR (Portable Artist In Residence) i.s.m. Henry Alles van Landscape Labs en SIGN. Dit eerste residentie project op het Suiker unie terrein te Groningen vindt plaats in april/mei 2017 met “De Onkruidenier”.
PAIR is een concept van Landscape Labs en de residentie is opgebouwd uit 2 zeecontainers, is ‘basic, self-supporting’ en ingenieus ingericht. De bovenverdieping bestaat uit woonruimte/slaapplek met keuken, droogtoilet, houtkachel. Beneden is werkruimte en bibliotheek. De energievoorziening bestaat uit zonnepanelen, butagas, en voorst is er een watertank.
De geselecteerde kunstenaars De Onkruidenier (Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer) gaan in april/mei 2017 resideren in de PAIR op het voormalig Suiker unie terrein te Groningen. Zij gaan onderzoek doen naar plantaardige natuur op dit industriele terrein, en zijn toepassingen . Gaan dat vormgeven door middel van verschillende publieke momenten. Er zal contact worden gezocht met voormalige en huidige gebruikers. Met lokaal voorkomende planten wordt een “Suikerunie Menu” samengesteld die aan het einde van de residentie periode zal worden gedeeld in een proeverij. Daarna volgt hun eindpresentatie in SIGN met een autonoom product, kunstwerk of presentatievorm.

http://www.landscapelabs.nl/
www.onkruidenier.nl