Videoskoop op Noorderzonfestival

28 augustus 2005
Videoskoop op Noorderzonfestival

De Videoskoop wordt gepresenteerd op locatie. 28 Augustus is dat op het Noorderzonfestival.
In de KIST, bij de Lelievijver van 13.00 – 18.00 uur.
Presentatie Elmar Kuiper uit Hûns.
De video’s worden groot gepresenteerd.

Aanstaand najaar zal de Videoskoop deel uitmaken van de presentaties in kunstinitiatief P/////AKT, Zeeburgpad 53 Amsterdam. de selectie video’s wordt dan uitgebreid met een keuze van P/////AKT.

“Videoskoop” is gestart 15 januari 2005 en is een terugkerend item binnen de reguliere tentoonstellingen van Sign. Het is een kleine plek voor twee personen ergens in de kunstruimte (de plaats is afhankelijk van de inrichting van de exposities) bestaande uit een monitor/dvd speler, koptelefoons en een collectie gerangschikte dvd’s. In de Videoscoop kan het publiek naar keuze diverse door Sign geselecteerde video’s bekijken van jonge beeldende kunstenaars, zowel uit Nederland als buitenland, die in Sign geëxposeerd hebben.
Van belang vinden we een serieuze behandeling van deze werken als zijnde kunstwerken met de juiste aandacht voor geluid en beeld. Regelmatig worden er ook compilaties getoond voor de juiste gelegenheid geselecteerd op manifestaties en festivals o.a.: Media Art Festival Friesland, P///AKT, Clash, Noorderzonfestival, Nacht van Kunst en Wetenschap etc.
Deelnemers o.a.: Joost Bakker, Erik Alkema, Linda Bannink, Feiko Beckers, Heiner S. Behrends, Arjen Boerstra, Fedde Hoekstra, Leslie Kamps, Renske Vera de Kam, Sander Houtkruijer, Julia Kaiser, Wouter Jansen, Johan Klungel, Klaas Koetje, Gerco Lindeboom, Dinanda Luttikhedde, Thierry Mandon, Nora Martirosyan, Frank Mulder, Eric Setz, Remko Tielemans, Arik Visser, Guido van der Werve, Pim Zwier.

link

 videoskoop