‘Tout Sur Table’ , 
Chantalla Pleiter

‘Tout Sur Table’ 

Chantalla Pleiter, VAARTKAPOEN & CREW | C.A.P.E Molenbeek; Alles op tafel / Tout sur table 

een samenwerking van Station Noord, Noorderzon, Forum Groningen & SIGN
Locatie: Groninger Forum, Nieuwe Markt 1, Groningen

tijdens IDFA

27 t/m 29 november 2020.

We hebben de stilte gedood en haar begraven. Zes vrouwen uit Molenbeek (Brussel, België) leggen hun taboes op tafel en nodigen je uit een virtuele bril op te zetten en met hen op stap te gaan in een wereld die we samen delen – of toch niet? “Het zijn onderwerpen waarover we regelmatig praten.

In de film nodigen we de toeschouwer uit om aan te schuiven en leggen we de taboes letterlijk op tafel: homoseksualiteit, alcohol, tabak, het slachten van dieren, het woonzorgcentrum voor bejaarde mensen. Het zesde taboe is de toeschouwer zelf: de vreemdeling, de onbekende” – Malika Nonn

C.A.P.E Molenbeek; Alles op tafel is een fysieke virtual-reality-film die je onderdompelt in de leefwereld van zes Belgisch-Marokkaanse vrouwen in Molenbeek, Brussel. Door de uitwerking in virtual reality stap je in de leefwereld van de vrouwen en ga je er zelf onderdeel van uitmaken.

De VR-film is te zien tijdens de pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Forum Groningen, van 27 t/m 29 november. Tickets via de website van Forum.