Responsive image

Timeline – intervention: Happiness project, Alice Strete & Angeliki Diakrousi

Timeline – intervention: Happiness project

“Happiness project” Team Alice Strete & Angeliki Diakrousi
Tijdens het Let’s gro festival , 31-10 t/m 3-11-18 (met thema ‘Happiness’) in het centrum van Groningen zijn de eerste ingrepen gedaan door team Alice Strete & Angeliki Diakrousi op vrijdag 3 november jl.
“Let’s gro” is een festival geinititeerd door de gemeente Groningen om de stad op de kaart te zetten en om burgers inzicht te geven in innovatieve ideeen en plannen te. Een plek voor start-ups, ‘knappe koppen’,(hun woorden) die het publiek vertellen wat geluk betekent en hoe dat geluk bereikt kan worden. Kosten noch moeite werden gespaard voor de uitvoering. https://letsgro.nl/

Alice Strete & Angeliki Diakrousi hebben statements, slogans over geluk op chique kleine metalen bordjes met daarop gegraveerde teksten gemaakt als “ Happiness is so precarious”/ “I can’t cope with my own happiness” / “Happiness is a privilege”/”Growing doesn’t always work out well”/ “If you are happy and you know it, it will pass”/ “Your CEO is happy, but are you?”. Ook hebben ze 2 grote banners van 1.80 x 4 meter geprint met teksten als: ‘Your city is happy, but are you?’ & ‘Happiness is a privilege’.
Lets gro handelt over geluk; Met deze slogans stellen de kunstenaars de prikkelende vraag hoe iemand gelukkig moet zijn en ook dat geluk niet een vanzelfsprekend gegeven is; ze dienen ter overdenking.
Uitvoering was op vrijdag 3-11 jl. De bordjes en een banner zijn op passende plekken vroeg in de ochtend (6.00 uur) geplaatst in de stad. Zo werd ‘Your city is happy, but are you?” opgehangen aan de brugleuning Turfsingel bij de Schouwburg t.o. het Provincie huis. Het heeft daar 1,5 week gehangen. In de middag hebben Alice en Angeliki rondgelopen op de Let’s gro locaties, Vismarkt en Grote Markt met de banner ‘Happiness is a privilege’. De bordjes zijn (als kleine statements) op een aantal plekken in de binnenstad bevestigd.

6 random pictures from the archive:

IMG_1028 6 8 floor 2000_0054_Layer 10 17 afsluiting 9