SIGN in het UMCG met SOFT CELLS : Sanne Bax, Dagmar Stap, Jurjen Galema

SIGN in het UMCG
SOFT CELLS
8 maart t/m 30 mei 2021
Sanne Bax, Dagmar Stap, Jurjen Galema

Kunstzaken UMCG heeft SIGN uitgenodigd om een presentatie samen te stellen voor Beelden van Buiten.
SIGN heeft hiervoor de tentoonstelling SOFT CELLS samengesteld, met textiele installaties van de jonge kunstenaars Sanne Bax, Dagmar Stap en Jurjen Galema.

Het kunstgenootschap Thomassen à Thuessink (tàt) is een samenwerkingsverband van Academie Minerva, Drents Museum, Fries Museum, Groninger Museum en het UMCG. Het organiseert tentoonstellingen, educatieve projecten en andere publieksactiviteiten waarin kunst, gezondheidszorg, wetenschap en de actualiteit elkaar raken. Beelden van Buiten exposities zijn een onderdeel van de activiteiten van het kunstgenootschap.

 instagram: @sign.projectspace

Speciaal voor deze plek hebben de kunstenaars Sanne Bax, Dagmar Stap, Jurjen Galema hun eigen textiele wereld gecreëerd. In deze kleurrijke, vriendelijke omgevingen kan je ontsnappen, bij wegdromen en over fantaseren. De persoonlijke behandeling van het materiaal, zoals borduren, ‘stenen’ en tuffen, is intensief en experimenteel wat maakt dat het werk aan intensiteit wint, rijker wordt en in zijn betekenis verandert. Het spel met zachte materialen zoals wol en stoffen, met kleuren, grootte maken de werken van Soft Cells aantrekkelijk. Of het nou een snoepverpakking, een korstmos of een beestje is: ze worden kostbaarder, verleidelijker en verlokken je toe te treden tot deze mini-paradijsjes.

De expositie SOFT CELLS met de kunstenaars Sanne Bax , Jurjen Galema, Dagmar Stap is te zien van 8 maart t/m 30 mei 2021 in De Poortweg in het Universitair Medisch Centrum Groningen, Hanzeplein 1.
www.umcg.nl

Bezoeken van de expositie is mogelijk conform de Coronarichtlijnen van het UMCG.

Sanne Bax
Installatie met Cipres nr. 3 en Termietenheuvel nr. 1
Wol, mohair, alpaca en polyamide – 2021
Sanne Bax (1994, Gorinchem) omschrijft zichzelf als hoogpolige schilder, zachte-sculpturen maker en performance kunstenaar. Ze doorvoelt de totstandkoming van haar werk in iedere vezel, van scheren tot spinnen, van verven tot tuften. Deze bewerkingen en het arbeidsintensieve proces versterken de materiaalherinnering. Hier heeft ze een organisch uit de hand gelopen getuft ecosysteem gemaakt: een eigenzinnige hof van eden. Het is een landschappelijke overdaad aan materiaal, kleuren en structuren.

Dagmar Stap
Shop till you drop
borduurwerk op vilt, nep leer, vilt, pvc – 2018-2021
Dagmar Stap (1995, Groningen) geeft door borduren en een textiele benadering dagelijkse voorwerpen uit de consumptie maatschappij een duurzamere betekenis. Haar tijdrovende bewerking verandert waardeloze snoepverpakkingen in ‘kostbare kunst’. Er ontstaat een snoepwinkel, waar aantrekkelijke kleuren, vormen en materialen, klein en groot snoepgoed je verleiden en doen watertanden.

Jurjen Galema
Tropical Worm Terrarium
textiel, fiberfill, pvc – 2021
Jurjen Galema (1992, Drachten) creëerde een veilig thuis voor z’n lieftallige Tropical Worms; een paradijselijk terrarium waar het goed toeven is. De kleurrijke sculpturen met menselijke trekken in een aantrekkelijke uitdossing richten zich niet alleen op de eigen leefomgeving maar ook naar buiten. Bedazzled
Betty, Purple Pedro, Sleepy Suzie e.a. zoeken contact met de beschouwer. De kunstenaar wil met zijn ‘soft sculptures’ een brug slaan tussen de kunstwereld en de maatschappij met al zijn identiteiten.