PARRHESIA: deelname WERKMAN PARADE

PARRHESIA:

deelname WERKMAN PARADE
25 oktober t/m 31 oktober
Informatie expositie zie ook Parrhesia Deel 1: Documentatie tentoonstelling:

EXTRA activiteit van SIGN tijdens de Werkman Parade op zondag 25 oktober van 13.00-17.00 uur.

Bij SIGN zie je hoe hedendaagse jonge kunstenaars hun stem laten gelden met de expositie ‘Parrhesia de moed tot waarheid in de transparante samenleving’ , EN zie ook hoe een anonieme jonge graffitikunstenaar ter plekke een ‘piece’ maakt op onze garagedeur .
Locatie: SIGN, Winschoterkade 10 & om de hoek Radebinnesingel, Groningen.

De Werkman Parade start zondag 25 oktober om 13 uur en duurt die dag tot 17 uur. Op 20 locaties in de stad wordt er dan ter plekke door kunstenaars een ode gebracht aan H.N. Werkman. Er zal kunst gemaakt worden en er is een routekaart voor het publiek. De Werkman Parade is te bezichtigen t/m 31 oktober as.

De expositie in SIGN is onderdeel van het 3-delige project ‘Parrhesia de moed tot waarheid in de transparante samenleving’ dat van 19/9 t/m 20/12 2015 plaatsvindt.
p deze expositie zie je hoe hoe in de geest van Werkman hedendaagse jonge kunstenaars & designers hun stem laten gelden en verwonder je over de diversiteit aan mogelijkheden! Zo onthult Katja Verheul wat getoond wordt maar nog niet gezien, de performance video van Eleni Kamma laat het spanningsmoment zien voordat men het aandurft de waarheid te zeggen. De installatie (film, keramiek, vlaggen, krant etc) van Sulsolsal geeft een commentaar op de Westerse voedselindustrie en de machtsverhoudingen. Roel Roscam Abbing omzeilt de NSA met z’n eigen faviconcode. Yuri Veerman bevraagt de symboliek van de Nederlandse vlag en men kan het Staattaal kwartet spelen over politiek jargon. Er is een demonstratie van 2 penplotters met handgeschreven teksten van Barack Obama, een installatie van Gijs de Heij. DesignArbeid geeft met ‘Hobbyisme als staatsvorm’ een alternatieve toekomstvisie voor 2050. Woodstone Kugelblitz is op zoek naar charme en de waarde van imperfectie.
PLUS: Op onze garagedeur aan de Radebinnensingel, die al een rijke graffiti geschiedenis kent, zal een jonge anonieme graffitikunstenaar ter plekke zijn ‘piece’ maken. Ook een manier om je stem te laten horen in een publiek domein. En er is koffie en een rondleiding!

(De Werkmanparade is georganiseerd in het kader van het Werkmanjaar, organisatie Stichting Werkman 2015)