Nacht van Kunst en Wetenschap 2013

Amy Suo Wu
Het weer beïnvloedt onze gemoedstoestand, maar beïnvloeden wij met onze gemoedstoestand ook het weer? ‘Mood Radar’ van Amy Suo Wu is een weersvoorspellingssysteem dat aan de hand van wichelroedes de connectie tussen bezoekers’ gemoedstoestand en het weer interpreteert. Wil jij weten hoe jij het weer morgen zal beleven? Kom dan langs tussen 20.00 – 23.00 uur voor jouw persoonlijke weersvoorspelling! http://amysuowo.net/moodradar/

Floris Kaayk
Floris Kaayk toont ‘The Order Electrus’, een fictieve voorlichtingsfilm over een pas ontdekte insectensoort. De soort leeft voornamelijke op oude, verlaten industrieterreinen. De elektronische insecten zijn het resultaat van een recente evolutie. We zien hoe ze aan voedsel komen en de wijze waarop ze zich voortplanten.

Hans Runge
Meeliftend op de plaatselijke situatie van De Herberg hecht Hans Runge Zijn parasitaire slaapplekken aan de architectuur van het postkantoor.

Ivan Henriques
Ivan Henriques toont zijn promotiefilm van de ‘Symbiotic Machine’ die hij samen met wetenschapper Raoul Frese van VU Amsterdam ontwikkelt. Deze drijvende robotische structuur wint energie uit fotosynthetische organismen, zet deze om in beweging om opnieuw deze organismen te oogsten. Het resultaat is dat de omgeving schoon wordt, terwijl de bio-machine zelfstandig de micro organismen detecteert, verzamelt en verwerkt.