MICRODRAFT , Paraskevi Frasiola

 

PARASKEVI FRASIOLA
MICRODRAFT
Window exhibition @ SIGN!
12 June- 15 August 2021
24/ 7 visible from the outside.

In het diorama Microdraft combineert Pareskevi Frasiola natuurlijke fenomenen in de traditie van landschapskunst met een eigenzinnig, subversief gevoel voor humor. Het door haar gecreëerde microklimaat werkt als een metafoor waarbij de weersomstandigheden voor stemmingen en emoties staan. Dit alles lijkt op drift en in een continue staat van beweging.

In the Microdraft diorama, the artist combines natural phenomena in the tradition of landscape art with an idiosyncratic, subversive sense of humor. The microclimate she has created works as a metaphor in which the weather conditions represent moods and emotions. All of this looks like a drift and in a continuous state of motion.

OPENING outdoor/ indoor on Saturday 12 June from 15.00 to 19.00 hrs. with drinks and delicious Greek souvlaki’s from the BBQ!
Due to Corona we can receive 10 people at a time. Choose a time slot: 15.00-15.40-16.20-17.00-17.40-18.20 hrs. Call or send a message to 0623631796 (sms, signal, app) or email: signnl@gmail.com.
SIGN follows the guidelines of RIVM and the government.

Over de kunstenaar
Het werk van Paraskevi Frasiola (Griekenland, 1979) komt voort uit het conflict tussen kunstzinnig handelen en de angst voor blootstelling: het is het moment in het leven van de kunstenaar waarop zij zich zichtbaar en kwetsbaar maakt. Maar wat gebeurt er als het bovenstaande essentieel is? Welke vorm zoekt aandacht terwijl zij bezeten is door nervositeit?
Om deze vragen te beantwoorden creëert Frasiola autobiografische visuele metaforen aan de hand van tekeningen, keramiek en animaties. Haar kunstwerken tonen een gemoedstoestand van een bijtende en meedogenloze zelfspot. Landschappen fungeren als een metafoor, een theatraal podium waar Frasiola een scène regisseert. Het kan een bekende plek zijn, of iets dat ze op internet ziet. Binnen al haar werk is vrolijkheid een manier om haar eigen negatieve neigingen in perspectief te plaatsen of te verminderen. Of zoals Frasiola het zelf zegt: “Ik denk dat het echte doel van mijn werk is om mezelf te vermaken.”