MARCEL POL Raamexpositie

MARCEL POL
Raamexpositie

24 juli t/m 5 september 1999

installatie, lichtobjecten

“Het ‘moment’ vormt het uitgangspunt in het werk van Marcel Pol. Van een telefoongesprek blijft die ene zin hangen. In de bioscoop dringt zich juist dat beeld, die dialoog aan hem op. Niet alle mede-reizigers in de trein blijven hem bij, alleen die drie, die keer. Dat Moment.
Daar maakt Marcel Pol werk van. Het is voor hem zelfs heel essentieel om zo te reageren op de mooie, verwarrende, amusante, ergerlijke, kortom prikkelende momenten in zijn leven. In den beginne is het Moment.
Het werk in de etalage van Sign is ongeacht de gekozen vorm, ongeacht het gekozen materiaal: uitgesproken. Uitgesproken kleurgebruik. zijn schilderijen zijn nooit groenig of geelachtig. Marcel Pol kiest voor groen of geel.
Uitgesproken vormen. Zijn ruimtelijk werk herinnert niet vagelijk aan wasrekjes. Het is niet lichtbak-achtig. Marcel Pol kiest voor wasrekjes en voor de lichtbak.
Kijk: in een winkelstraat vol lichtreclames ziet niemand de lichtreclames. Het is een lichtreclame-achtige straat geworden. Groenig. Gelig.
Marcel Pol wil de kleuren, de materialen, de vormen zodanig herschikken dat ze weer in het oog springen. Daarmee is het moment waaruit het allemaal voortkomt, bezworen.”