HOUD MOED 
 Frank Koolen, Thijs Franssen, Rowan van As, Mike Moonen, Vincent Bijleveld

HOUD MOED 

Muurfriezen & Expositie, een twee-voudige presentatie van de kunstenaars:
Frank Koolen, Thijs Franssen, Rowan van As, Mike Moonen, Vincent Bijleveld

Voor beide presentaties worden ter plekke werken gemaakt in SIGN. De kunstenaars hebben hiervoor 2 werkperiodes vooraf

1. De opmaat van HOUD MOED wordt gevormd door Muurfriezen, speciaal gemaakt door genoemde kunstenaars voor 2 activiteiten in SIGN in het kader van Eurosonic/ Noorderslag. Dat zijn:
1a. Soup, Noise & Knowledge op vrijdag 15 januari van 16.00-20.30 uur (i.s.m. Minerva Academie Popcultuur, Leeuwarden).
1b. Subbacultcha! Wham wham DAYPARTY op zaterdag 16 januari van 13.00-18.00 uur (i.s.m. Subbacultcha!, Wham wham records).
Muurfriezen zijn tekeningen, schilderingen, reliefs direct op de muur of op papier langs de bovenkant van de wanden van SIGN, boven het publiek. Ze vormen een goede match tussen jonge beeldende kunst en de niet mainstream popmuziek.
(Werkperiode Muurfriezen: dinsdag 5 januari t/m woensdag 13 januari 2015)

2. Voor de Expositie HOUD MOED van 24 januari t/m 21 februari worden de Muurfriezen verder uitgebouwd en aangevuld tot een volledige presentatie, waarbij alle disciplines mogelijk zijn en de ruimte van SIGN volledig benut wordt. De kunstenaars reageren op de plek en op elkaars werk.
OPENING expositie Houd Moed zondag 24 januari om 16.00 uur
(Werkperiode expositie: zondag 17 januari t/m zaterdag 23 januari 2016)
HOUD MOED
Thijs Franssen, Mike Moonen, Vincent Bijleveld, Rowan van As en Frank Koolen
-Muurfriezen 15 & 16 januari 2016
-Expositie 24 januari t/m 21 februari 2016

Houd moed als je aan een tekst begint. Houd moed als je het niet weet. Houd moed als het lukt. Houd moed als niemand je begrijpt. Houd moed als je naar buiten gaat. Houd moed als je naar een tentoonstelling gaat kijken. Houd moed als je in gesprek bent. Houd moed als je zwijgt. Houd moed als je een idee krijgt. Houd moed op je fiets. Houd moed op een paard. Houd moed als je slaapt. Houd moed als je denkt. Houd moed als je zwemt. Houd moed als je krabt. Houd moed als je gelukkig bent. Houd moed als je werkt. Houd moed als je vrienden hebt. Houd moed als je alleen bent. Houd moed naast een dikke man in de trein. Houd moed als je naar buiten kijkt. Houd moed als je naar binnen kijkt. Houd moed als er iets op je bord ligt wat niet op de menukaart staat. Houd moed als je de laatste mens op aarde bent. Houd moed op een plein. Houd moed op een feestje. Houd moed in een rij. Houd moed als beeld. Houd moed.

En dan: Men neme een fries. Een fries die door gezamenlijke inspanning, associatie en improvisatie tot stand komt. Een fries als een verhalende voorstelling van mensen, mythologische figuren en/of dieren binnen een duidelijk kader. Een fries die een verhaal vertelt van ons gezamenlijk avontuur. Een verhaal van ontbering, samenwerking, verlies en winst. Een avontuur van vallen en opstaan. Een letterlijke en figuurlijke zoektocht naar nieuwe vormen en ideeen.

En dan: Men neme een beeld. Of meerdere beelden. Beelden die door gezamenlijke inspanning, associatie en improvisatie tot stand komen. Beelden als verhalende voorstellingen van mensen, mythologische figuren en/of dieren binnen een duidelijk kader. Beelden die een verhaal vertellen van ons gezamenlijk avontuur. Beelden over ontbering, samenwerking, verlies en winst. Avonturen over vallen en opstaan. Een letterlijke en figuurlijke zoektocht naar nieuwe vormen en ideeen.

Bovenal is Houd Moed een tentoonstelling over de mythe van het kunstenaarschap, het gewicht van de kunstgeschiedenis, de urgentie van samenwerking en de noodzaak van experiment.

——————————————————————————————————-
In 2014 ontmoetten Thijs Franssen, Mike Moonen, Vincent Bijleveld, Rowan van As en Frank Koolen elkaar voor het eerst in het kader van de Leerling/Meester tentoonstelling van Kunstpodium T in Tilburg. Als start voor hun samenwerking besloten ze samen dingen te beleven. Door samen op pad te gaan en ervaringen te delen creëerden ze een gezamenlijke geschiedenis. Ze gingen op pad en dat pad werd een platform voor ervaring, gesprek, reflectie, gedoe, nieuwe ideeën, misverstanden en oplossingen. Deze werkwijze, met de tentoonstelling Lekker Bezig tot gevolg, bleek voor alle partijen een goede basis voor verdere samenwerking. In B32 in Maastricht maakten ze datzelfde jaar de dynamische totaalinstallatie Altijd Wat. Houd Moed vormt deel drie in een reeks die nog geen einde kent.