HELENA KÅGEBRAND, BART VAN DER PUTTEN, JASPER VAN NIEUWENHUIZEN

HELENA KÅGEBRAND, BART VAN DER PUTTEN, JASPER VAN NIEUWENHUIZEN

26 februari tot en met 19 maart 2005

Glas, keramiek, Objecten

Helena Kågebrand maakt objecten van transparant glas die refereren naar de anatomie van de mens en de fysiologische processen in het menselijk lichaam. De objecten lijken opgebouwd uit voorwerpen die afkomstig zouden kunnen zijn uit laboratoria, waardoor er een directe verwijzing naar de menselijke stofwisseling is. Helena Kågebrand is in 2004 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Bart van der Putten (Eindhoven 1978) maakt in vorm en kleur vrolijk ogende keramiek. Vaak verwijzen zijn objecten naar levensvormen uit de oceaan, maar ook naar stripachtige figuren. De oppervlaktestructuren, autonomie en het feit dat de sculpturen van keramiek zijn geeft de speelsheid van de objecten tegelijkertijd een artistieke zwaarte. Bart van der Putten is in 2004 afgestudeerd aan de Academie voor Kunsten en vormgeving te Den Bosch.

Jasper van Nieuwenhuizen (Putten 1979) toont kleine humoristische objecten; vondsten gemaakt van simpele materialen uit de dagelijkse omgeving, zoals lucifers, lollystokjes, ijzerdraad e.d.
De uitvindingen verbeelden zijn eigen fantasiewereld en gaan vaak over dromen, ontspannen en wegvliegen. Jasper van Nieuwenhuizen is in 2004 afgestudeerd aan de kunstacademie Artez te Kampen.

Bezoek ook de Videoskoop waar men naar keuze diverse door Sign geselecteerde video’s kan bekijken van ca. 40 kunstenaars.