HAUNTED STUDIO, take on/take over

Vrijdag 20 december 2013

De Gym wordt de “Haunted Studio”

Een installatie, Studio en filmset.

Georganiseerd door Steven Jouwersma – De Gym – SIGN

Maakt deel uit van het Project Take On/ Take-Over

Gevraagd: Muzikanten voor deelname aan de Haunted Studio.

In de Haunted Studio worden tussen 20:00 en 23:00 aan de lopende band hits opgenomen onder leiding van producer Steven Jouwersma. Na 23:00 is er een feest met Dj’s en live optredens van o.a. VOGEL. Tijdens de opnamesessie zijn er een aantal zones voor publiek en voor muzikanten. Enkel met eigen instrument kan men toetreden tot de Muzikantenzone.

Vanuit de omgeving van Groningen worden een groot aantal muzikanten samengebracht in een enorme studiosessie. Steven Jouwersma werkt met een aantal referenties uit de rijke studio historie van de Rock muziek. Het opnameproces wordt bepaald door toeval en intuïtie en zal uit zeer uiteenlopende stijlen bestaan.

Muzikanten worden ingedeeld in poules en krijgen verschillende wachtruimtes aangewezen. Hun instrumenten moeten ze ten alle tijde paraat hebben, want een constante wisseling van bezetting is een vast onderdeel van het opnameproces. De nummers zijn korte stukken met een grote “sonic range”. De opnamefactoren van luchtvochtigheid tot en met kleur van de sokken worden strikt nagevolgd.

Als publiek kan men de spanning voelen van een opnamesessie, een speld horen vallen als de tape begint te lopen en zien hoe de muzikanten hun zenuwen (gratis) van zich af drinken.

Het gehele evenement wordt gefilmd door verschillende camera’s. De filmproductie wordt samen met de opgenomen muziek later aan alle deelnemende muzikanten en technici aangeboden.

OPNAME START 20:00

Muzikanten opgeven op hauntologicalstudio@gmail.com

foto’s : Alban Karsten

In de GYM: Op 15 november 2014 is er de grand Release van het album in december 2013 is opgenomen. Er is ook een film première van de “making of”. Op die avond krijgen alle muzikanten een exemplaar, er is een interview met de Producer en er zal nog een ode aan “jazz Odyssy” plaatsvinden. En sigaretten en leren jassen natuurlijk. TBA.

In totaal deden er volgens de record +40 muzikanten mee.

trailer:

https://www.facebook.com/video.php?v=554330914667282