“HAPPY HEAL” Elektriciteit is Onze Hobby

Op het Noorderzon festival presenteert SIGN van 18 t/m 27 augustus 2011:

“HAPPY HEAL”
door Elektriciteit is Onze Hobby
Als herboren weer naar buiten

Het kunstenaarscollectief Elektriciteit is Onze Hobby neemt je mee naar een tempel in het bos. Van daaruit word je via verhalen, trilling en licht, bij de hand genomen op een metafysische ruimtevlucht.
Als sjamanen en mystici van deze tijd combineren ze hedendaagse technologie met oeroude kennis. Van blokfluit tot synthesizer, van bruine boterham tot sterrenstelsel; alles is elektriciteit.
Tijdens de Happy Heal kun je je overgeven aan een meervoudige zintuiglijke ervaring. Rituelen en audiovisuele prikkels zetten aan tot wetenschappelijke, filosofische en absurdistische gedachten, waarbij je vrij kan associëren en interpreteren.

HAPPY HEAL is een publieksgerichte installatie/performance combinatie uitgevoerd door Elektriciteit is Onze Hobby. E=OH is een interessante samenwerking tussen 5 jonge kunstenaars, die in Groningen gestudeerd hebben, met ieder zijn eigen specialiteit. Het resultaat is een samenhangende totaalproductie, een mengvorm van verschillende disciplines, zoals nieuwe media, performances, scenografie, video, audio, muziek, kostuumontwerp, acteren.
Gedurende 10 avonden zal op het Noorderzon festival de nieuwste versie van ‘Happy Heal’ uitgevoerd worden in de Muziekkoepel van het Noorderplantsoen te Groningen, waarbij wordt ingespeeld op de specifieke buitensituatie.
De installatie bestaat uit een zacht, gloeiend landschap op de vloer van de koepel en een drietal projectieschermen dat de koepel dicht maakt en verduistert. Ook is er een hypnotiserende videoprojectie op het plafond. Het publiek kan comfortabel liggen. Er zijn soundscapes, audiomassages, tactiele sensaties en de kunstenaars zullen als Healers in intrigerende kostuums het publiek meevoeren.

“Happy Heal” laat een samengaan zien tussen technologie en spiritualiteit met een licht absurdistische relativerende inslag. Op speelse wijze brengt E=OH oude en hedendaagse inzichten op het gebied van spiritualiteit en quantumfysica samen in beeldende en muzikale orgieën, zonder te vervallen in spot. Volgens E=OH bestaat materie voor bijna honderd procent uit lege ruimte en voor de rest uit ongrijpbaar licht. Stoffelijkheid is slechts een kwantum-waarschijnlijkheid die zijn basis vindt in het bewustzijn.
Het publiek kan zich overgeven aan een meervoudige spirituele ervaring waarbij meerdere zintuigen worden aangesproken, zoals tastzin, gehoor, zicht, maar ook emotie. Tegelijk vormt het publiek een belangrijk onderdeel van het totale beeld.
Interessant is dat er een link gelegd wordt tussen deze ervaring en wetenschappelijke, filosofische gedachten en dat E=OH daar een artistieke vertaling voor heeft gevonden.
Maar het belangrijkste is dat het werkt! Men kan het echt ondergaan waarbij men vrij kan associëren, interpreteren n.a.v. aangeboden prikkels. Tegelijkertijd ervaart men gezamenlijk dit gebeuren en wordt er iets gedeeld.
Idee & uitvoering: Elektriciteit is Onze Hobby = Feiko Beckers, Bart Nijstad, Steven Jouwersma,
Rik Möhlmann, Gijs Deddens

www.elektriciteitisonzehobby.nl
Producent: SIGN www.sign2.nl

Locatie: Muziekkoepel, Noorderplantsoen Groningen
Kaartverkoop: Bij kassa op locatie
Entree: 3 euro
Duur voorstelling: 15 minuten
Dagelijks: 17.00, 20.00, 21.00, 22.00 uur overige aanvangstijden zie kassa