FLORENT POUSSINEAU

NL:
Van 28-4 t/m 27-5 presenteert SIGN i.s.m. Landscape Labs in de PAIR op ‘t Suikerunie terrein:

Florent Poussineau, culinair kunstenaar,

gestudeerd o.a aan School of Fine Arts & Formation Superieure en Design & Culinaire, ESAD Reims.
Zijn verblijf zal resulteren in culinaire performances, sculpturen, events met aandacht voor gastvrijheid en “vergasten”. Wat zijn goede manieren? Wat zijn de handelingen? Wat gebeurt er als de omgeving wordt gekaapt of onbekend is, onttrokken aan de codes?
Er zijn publieke momenten en activiteiten waarbij Florent contact zoekt met geestverwanten, vakgenoten, geïnteresseerden e.a. Let op onze annonces!

Do. 3 mei FOOD GRILLING Installation. Iedereen welkom vanaf 17.00 uur!

Ma. 14 mei fastfood PISTACHE Restaurant, voor 20 genodigden! (in de ‘Wolkenfabriek’)

Wo. 23 mei eindpresentatie van 13.00-17.30 uur & speciaal moment om 16.00 uur !

Tijdens de hele periode bent u vrij om langs te komen, afspreken kan ook, bel 0623631796.
Locatie: PAIR (Portable Artist In Residence) voormalig Suikerunie terrein, Energieweg 10, Groningen (over fietsbrug, rechts a/h water).

http://www.landscapelabs.nl/
http://florentpoussineau.wixsite.com/florentpoussineau
www.sign2.nl

ENGELS:
From 28 April- 27 May SIGN presents in collaboration with Landscape Labs in the PAIR on the Sugarfactory area;

Florent Poussineau culinary artist, studied a.o. at School of Fine Arts & Formation Superieure en Design & Culinaire, ESAD Reims.
His stay will result in culinary performances, sculptures, events with a focus on hospitality and “The action of hosting a guest“. What are good manners? What are the gestures? What happens when the environment is hijacked or unknown and beyond the codes? There will be several public moments and activities where Florent will find connections with fellow-thinkers, equals, interested parties. (See our annonces! )
Fixed is:
Thursday 3 May: FOOD GRILLING Installation! Welcome everybody at 17.00 hrs

Monday 14 May: Fast Food PISTACHE Restaurant! (in the “Wolkenfabriek”)
Wednesday 23 May Final presentation from 13.00-17.30 hrs. & special moment 16.00 hrs.
During the whole period you are free to come around, or make an appointment, call 0623631796.

Location: PAIR (Portable Artist In Residence) Suikerunie terrein, (across the bicycle bridge, right side), Energieweg 10, Groningen.

http://www.landscapelabs.nl/
http://florentpoussineau.wixsite.com/florentpoussineau

verslag:

28-4 t/m 27-5 presenteerde SIGN i.s.m. Landscape Labs in de PAIR op ‘t Suikerunie terrein:
Florent Poussineau, culinair kunstenaar,
 gestudeerd o.a aan School of Fine Arts & Formation Superieure en Design & Culinaire, ESAD Reims.
Zijn verblijf zal resulteren in culinaire performances, sculpturen, events met aandacht voor gastvrijheid en “vergasten”. Wat zijn goede manieren? Wat zijn de handelingen? Wat gebeurt er als de omgeving wordt gekaapt of onbekend is, onttrokken aan de codes?
Er zijn publieke momenten en activiteiten waarbij Florent contact zoekt met geestverwanten, vakgenoten, geïnteresseerden e.a.

Do. 3 mei was de FOOD GRILLING Installatie om 17.00 uur. Om te kunnen eten moest men eerst door een labyrint van afzetlint. Poussineau speelde hierbij met groepsdynamieken; het binnen en buiten sluiten.
Het fastfood Pistache restaurant vond plaats op maandag 14 mei in de goed gefaciliteerde keuken van de Wolkenfabriek. Een 20-tal genodigde gasten/ kunstenaars veelal werkzaam op het gebied van biologisch voedsel gastvrijheid, sociaal maatschappelijke performances, werden genodigd.
Pistache speelde met het gegeven en omstandigheden van de fastfood keten. Hard werken, (afgestompte) medewerkers met alleen focus op productie. 2 Internschips 2e jaars studenten van Acadamie Minerva speelden de verveelde bediening met verve. Florent was kok. Alle 3 met zelfgemaakte kleding te vergelijken met wat men bij fastfood ketens draagt. Er was geen communicatie tussen gasten en de kok. Bestellingen vielen anders uit. Sommige gasten kregen een kingsize hamburger , anderen alleen een hamburger gevuld met patat, of een zeer chique met krab of het kinderpakket.
De gasten werden ook toeschouwers van het gedrag van hun tafelgenoten, maar ook van hun eigen gedrag zoals dat bepaald wordt door je omgeving, je opvoeding.
In de series van Pistache Restaurant zullen verschillende omgevingen worden geïntroduceerd voor toekomstige edities.
Wo. 23 mei eindpresentatie van 13.00-17.30 uur & speciaal moment om 16.00 uur ! Dat was Pate Morte, een nogal fysieke performance. Op de grond lag een soort grafvorm gevuld met bloem omheind met stenen. Florent ging er in liggen zo ontstond een afdruk van zn lijf. Daarna verwarmde hij volgens de sucre rocher methode, suiker met water op een houtvuur. Goot dit over het meel en zijn afdruk kneedde dit tot grote plakken deeg. Daarna nam hij het deeg dit op en sprong in het kanaal. En alles loste zo weer op.
Locatie: PAIR (Portable Artist In Residence) voormalig Suikerunie terrein, Energieweg 10, Groningen (over fietsbrug, rechts a/h water).