ExpOOST 2018

ExpOOST 2018
Kunstroute Groningen binnenstad oost langs 11 kunstplekken!
Zaterdag 15 september: 12-18 uur

Zaterdagmiddag 15 september moet het tussen 12.00 uur en 18.00 uur extra goed wandelen zijn langs en in de nabije omgeving van de slagader van de oostelijke binnenstad van Groningen: Turfsingel, Schuitendiep en Winschoterkade.
Men kan daar verrast worden door de grote rijkdom aan kunst in dit deel van de stad.
Elf op professioneel niveau werkende presentatielocaties voor beeldende kunst – herkenbaar aan een groene X op de ramen – hebben dan onder de naam expOOST voor de tweede keer – en met het idee, dat het een jaarlijks terugkerend event is – een boeiende, gevarieerde kunstroute uitgezet. Zij streven ernaar hiermee de contacten tussen de deelnemers onderling, de buurt en bezoekers te bevorderen. Het is een kunstroute voor een groot en breed publiek.
Er wordt een opmerkelijke diversiteit in aard en identiteit van de deelnemende locaties getoond. Bovendien kunnen de bezoekers rekenen op een grote variatie aan beeldende kunst: 3d design, glaskunst, grafiek, fotografie, films, schilderijen, tekeningen, recycle art, installaties en sculpturen.

De deelnemers zijn: Het Resort (Turfsingel 16), Vrijdag (Walstraat 34), Pictura (St. Walburgstraat 1), GRID (St. Jansstraat 2), VOF-Kunstwerk (Oudeweg 20a), Momadesign (Nieuweweg 30-32), Bas-Is Atelier (Pluimerstraat 15, Galleria Unexpected (Schuitendiep 47), galerie with tsjalling (Kostersgang 26a), SIGN (Winschoterkade 10) en CBK (Trompsingel 27).
Bezoekers kunnen bij elke deelnemer starten. Aldaar liggen flyers met daarop de wandeling gereed. Info kan ook worden verkregen op Facebook:

expoost 2018 – kunstroute Groningen binnenstad-oost.

Een bijzonderheid is dat er op deze 15e september twee openingen zijn. Om 15.00 uur bij SIGN het filmproject “Screenings & Settings” en om 17.00 uur bij galerie with tsjalling “Sense of Place”. En in het CBK is er een extra activiteit.
De middag wordt afgesloten met vanaf 18.00 uur een
afterparty bij galerie with tsjalling: met gratis Martinus bier.