Elmar Kuiper en Wouter Jansen

Elmar Kuiper en Wouter Jansen

Neoromantiek en happyproducts in Sign te Groningen

In Sign openen op zaterdag 19 mei Elmar Kuiper en Wouter Jansen hun expositie. Beide kunstenaars tonen interdisciplinair werk. De opening is om 17.00 uur. Twee films van beide kunstenaars worden dan vertoond en het duo Prank Agressor verzorgt met elektronische experimentele muziek een optreden.

De Groninger kunstenaar Elmar Kuiper (Sneek 1969) blaast in zijn beeldend werk de romantiek nieuw leven in. Sterrendom en tragedie zijn twee thema’s die hij naast elkaar zet en op strikte wijze uitwerkt in verschillende materialen en technieken. Hij toont unica van schilderijen, verzamelobjecten en moderne lifestyle-magazines. Met zijn werk begeeft Kuiper zich op het gebied van persoonlijke idylle, heroïsche dadendrang en journalistieke reconstructie van die daden.

Wouter Jansen (Almelo 1976), afkomstig uit Amsterdam, laat schilderijen, animaties en video’s zien. De hoofdingrediënten zijn daarbij de ogen, de neus en de immer grijnzende mond. Opvallend in de tentoonstelling zijn de sprekende televisies, verspreid opgesteld door de ruimte.
Ook exposeert Jansen zijn ‘happyproducts’ op bomen buiten de galerie. Zie voor meer informatie www.go.to/happyconomy

Kuiper en Jansen studeerden in juni 1998 af aan Academie Minerva. In het begin van 1999 richtten beiden het kunstenaarsgezelschap De Zoete Hanen op. Hiermee organiseerden zij onder andere de diaperformance ‘Mondriaan meets Rembrandt’ op het Groninger Museum. Tegenwoordig legt het gezelschap zich toe op avantgardistisch theater, performances en film.

De expositie loopt tot en met zaterdag 16 juni 2001