DUST & SALOONBABES Raimond Langeveld-Levy & Colien Langerwerf

DUST & SALOONBABES

Raimond Langeveld-Levy en Colien Langerwerf

21 september t/m 19 oktober 2002

opening 21 september 2002
met HZ37
Live mix: Dollywood meets Bollywood

“DUST” a falafelwestern
Morris Ben-Mayor is “Dust” a short movie by Raimond Langeveld-Levy
produced by DAFNA LEVY- LANGEVELD
Copyright: GODZi/ RIETVELD 2000

Raimond Langeveld-Levy (1973) is in 2000 afgestudeerd aan de Rietveld Academie te Amsterdam.
Colien Langerwerf is in 1989 afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda.

“In de afgelopen jaren heb ik naar nieuwe mogelijkheden gezocht om een eigen stijl te ontwikkelen in film, waarin citaat, humor, timing, geluid en cameravoering een grote rol spelen.” Raimond Langeveld-Levy

Colien Langerwerfs werk is onderverdeeld in verschillende series portretten, voortkomend uit een bepaalde periode. In krachtige en kleurrijke composities toont Langerwerf voornamelijk vrouwen in hun belangrijkste archetypische verbeelding. Zij vormen de rode draad binnen het oeuvre en zijn de verbindende factor tussen de verschillende thema’s. In heldere, vaak duizelingwekkende kleuren en rijkelijk gedecoreerd met ornamenten en symbolen, plaatst Colien Langerwerf in essentie de figuur. In een onbestemde omgeving, krap gekaderd, vullen de figuren met minimale poses het beeld. Dit alles wordt nog extra benadrukt door het gebruik van aureolen in contrastkleuren.
In ‘Saloonbabes’ (2000/2002), waarin zij intieme vrouwenportretten schildert laat Langerwerf een steeds wederkerende dualiteit ontstaan tussen uiterlijke ondeugden en innerlijke onschuld, of liever gezegd: tussen persoon en personage. Glamoureuze portretten van vrouwen met glanzende haren en volle monden omrand door paradijselijke bloemenpracht kunnen niet verhullen dat het onderhuids wrikt.