DE ZOETE HANEN “Steunpunt levende doden”

SIGN presenteert
op het Noorderzonfestival te Groningen
op 26 augustus 2001

DE ZOETE HANEN
“Steunpunt levende doden”

‘Op het Noorderzonfestival wordt op zondag 26 augustus 2001 de ‘Fun en Gamesday’ georganiseert.
In samenwerking met Sign verblijdt Kunstenaarsgezelschap De Zoete Hanen op die dag het publiek met een laagdrempelige, interactieve voorstelling. De Zoete Hanen richten een mobiele filmset in en nemen een commercial op. Deze commercial zal gebruikt worden ter promotie van De
Zoete Hanen en voor hun binnenkort te verschijnen film: het zombie-spektakel annex sociaal drama ‘Steunpunt Levende Doden’. Ook zal deze commercial in de uiteindelijke film te zien zijn. De Zoete Hanen bieden aspirant acteurs uit Groningen en omgeving een eenmalige kans mee te doen en zo hun onsterfelijkheid te waarborgen. Een ervaren filmploeg is aanwezig om het aanstormend talent te begeleiden. Voorkeur gaat uit naar niet professionele acteurs.’

Het verhaal in de film ‘Steunpunt Levende Doden’ wordt verteld als een drieluik, waarbij elk luik een week beslaat.

Synopsis:
In de vredesweek komen zombies uit het graf om met vreedzame bedoelingen de aarde te bewonen. Zij nemen hun intrek in Steunpunt Levende Doden, een ontmoetingsplek voor zombies, militairen en geleerden. Met name de zombies en de geleerden leren van elkaar. De eerste week staat in het teken van culturele uitwisseling, sociale interactie, dans en muziek.
Tijdens de Soepweek voeren geleerden een soepautomaat in om de zombies tot betere maatschappelijke prestaties te brengen. Maar de zombies krijgen last van burn-out verschijnselen en steken hun energie niet in dienstbare en nuttige maatschappelijke activiteiten, maar in gezagsondermijnend gedrag. Deze tweede week staat in het teken van maatschappelijke onrust en sociale misstanden.
Uiteindelijk ontaarden ongeregeldheden. In de slotweek hebben zombies het voorzien op onschuldige acteurs (militairen en geleerden). Ze verlaten het Steunpunt, trekken de wijde wereld in en veroveren de wereld. De derde en laatste week staat in het teken van de ultieme verbroedering: iedereen wordt zombie.

Eigenschappen die De Zoete Hanen zoeken in acteurs zijn kinderlijke blijmoedigheid en ontwapenend enthousiasme. In hun eigen wereldvreemde performances vormen dwangmatige rituelen een belangrijk ingrediënt.
De Zoete Hanen bestaan uit o.a. Elmar Kuiper en Wouter Kansen beide afgestudeerd in 1998 aan Academie Minerva te Groningen.

tijd: 14.00 – 17.00 uur bij de grote vijver in het Noorderplantsoen.