DAYDREAM NATION Marcel E. de Jong & Manja van der Storm

DAYDREAM NATION
Marcel E. de Jong & Manja van der Storm

18 juni t/m 15 juli 2000

schilderijen, wandschildering, installatie (Tuin), objecten

“We waren jong en vol verwachting waren we, toen we elkaar ontmoetten. we wisten nog niets van wat komen zou, van wat je een vriendschap zou kunnen noemen wisten we nog helemaal niets…
Het is twee uur in de middag en we zitten. aan een tafeltje zitten we, met een roodwit geblokt kleedje, en drinken oranje ranja uit schattige glaasjes. Het is heet. eigenlijk zouden we van die ligstoelen moeten hebben, zo’n strandstoel van hout, met gestreepte lap en zo, maar ons rest een ijzeren keukenklapstoel, wel met hout, het zitje, dat wel, maar geen gestreepte lap.
Lachen dat doen we, niet normaal meer hoeveel we lachen, het doet gewoon pijn. De TV staat aan, zonder geluid en van de opmerkingen die we maken moeten we lachen, we zien van die leuke dingen. we horen toch ook, allemaal nieuwe muziek, wat ons gelukkig stemt, dat horen we. de vrolijke gedachten verdringen zich in onze hersenen; we hebben elkaar nog zoveel te vertellen. Gelukkig kan het ook stil zijn, met af en toe een grinnik.
We hebben een droom, een idee, van een donkere tuin, vol harmonie en beelden, zo’n droom. we dromen samen, van onze dingen samen, van onze beelden samen, daar dromen we van. Dingen die we maken, gemaakt hebben, nog zullen maken, die we denken, of nog moeten denken, en ooit dachten, die dingen, samen in een donkere tuin. we zien het helemaal voor ons.
Langzaam begint het dan te dagen, maar wel nu we ouder zijn en meer weten, over die vriendschap; het is er een, dat is zeker. in de verte raast nog steeds dat geluid, die krassen, dat gieren, die muziek…

namens ons
Marcel E. de Jong & Manja van der Storm