CONGLOMERAAT Roy Kooymans, S.V. Schmitz, Nina Glockner

CONGLOMERAAT
27 mei t/m 11 juni 2006

De kunstenaars Roy Kooymans, S.V. Schmitz en Nina Glockner halen hun basisgegevens uit reeds bestaande ideeën, ontleend aan kunst, een kunstenaar of het dagelijks leven. Dit levert een spel op met de oorspronkelijke werkelijkheid en een artificiële.

Sonja .V. Schmitz (1982, Duisburg Dld.) maakt kunst “in de geest van Frank” een voormalige mede-student: zijn werk is de basis waarop Schmitz extrapoleert. Ze ontwikkelt nieuw werk vanuit haar interpretatie van wat Frank’s benadering zou kunnen zijn als hij zijn kunstenaarschap had voortgezet. De werken vormen een artistieke weerslag van haar concept waarbij de identiteit van de kunstenaar niet eenduidig is vast te stellen.

Roy Kooymans (1985, Delfzijl NL) maakt een reconstructie van een werkelijkheid; zo gebruikt hij b.v. het ontwerp van een megalomaan gebouw van een bekend architect. Ondanks dat het idee van het zo ontstane artefact verwijst naar de gekopieerde realiteit krijgt het geïsoleerde object tevens een eigen autonomie.

Nina Glockner (1982, Bochum Dld.) vervreemt en isoleert (gebruiks)voorwerpen, handelingen, symbolen van hun oorspronkelijke toepassing in het dagelijks leven, waarbij een wisselwerking ontstaat tussen natuurlijkheid en kunstmatigheid.