CLUB DE GOOTSTEEN eindpresentatie, Steven Jouwersma

1 t/m 4 juli 2010
Club de Gootsteen een audio kunstwerk door Steven Jouwersma

voor publicatie zie: https://sign2.nl/publicaties/club-de-gootsteen/

Eindpresentatie van dit project met geluidsopnamens van alle artiesten uit de “Club”, bijbehorende posters ( te koop € 5,- zolang de voorraad strekt) en de docu-flyer.
Feestelijke afsluiting VRIJDAG 2 juli 17.00 uur!

Ook te zien: Full screen WK voetbal: de hele wedstrijd Nederland-Brazilie!
Openingstijden: 14-17 uur.
Sign, Winschoterkade 10, Groningen

Club de Gootsteen door Steven Jouwersma vond plaats van september 2009 t/m juni 2010 bij het Noorderstation in Groningen en werd mogelijk gemaakt door Sign.

In deze periode van 10 maanden heeft beeldend kunstenaar Steven Jouwersma in de wijken rondom het Noorderstation muzikale bewoners gezocht en gevonden voor een bijdrage aan zijn Club de Gootsteen. Speurend van deur tot deur, heeft hij zijn ogen en oren goed de kost gegeven en is uiteindelijk, vaak via via, tot zijn selectie van 8 muzikale bijdrages gekomen. De opnames kwamen tot stand tijdens persoonlijke contacten van Jouwersma met de artiesten.
Club de Gootsteen is het kleinste podium ter aarde, in zijn omvang maar niet in zijn reikwijdte!
Club de Gootsteen bestaat uit 2 afvoerputjes verwerkt in stoeptegels waaronder zich een wereld bevindt, gevuld met ‘undergroundsound’. Bij het Noorderstation werd elke maand een artiest of groep uit de directe bovengrondse omgeving gepresenteerd. Kunstenaars ontwierpen voor iedere muzikale activiteit een speciale poster.
Het geheel geeft een goede en gevariëerde indruk van wat en wie er in de wijk speelt. Zo bevinden zich onder de artiesten leerlingen van een basisschool, een gemêleerde hiphopgroep, een trompettist, een accordeonspeler met bejaardenkoor, een Afghaanse singer-songwriter etc.
Steven Jouwersma heeft een connectie gelegd tussen de muziek en beeldende kunst.
Bij elke muzikale uiting heeft hij een kunstenaar gevraagd een poster te ontwerpen die o.a. te zien was op de nabijgelegen Cola-automaat vlak bij de putjes bij het Noorderstation.

Artiesten: Klas 3, 4, 5a van basisschool de Pendhinge, Sebastiaan Vos, Eddy Kamstra en bewoners van zorgcentrum De Ebbinge, Yar Mohammad Alizai, Frans van Rijn, Heleen Ytsma, Willem Jan Stienstra, O.N.S.
Posters: Bert Scholten, Marijke ten Caat, Bart Nijstad, Gijs Deddens, Martine Rademakers, Astrid Florentinus, Alfred Boland, Waynehorse.
www.clubdegootsteen.nl

zie ook Club de Gootsteen 2009, 2010 (extern)