CAROLIEN SERTON & JOLIE

CAROLIEN SERTON en JOLIE

Tekeningen, interactieve elektronica, mechanica, computerwerken

25 november t/m 23 december 2000

De opening van de expositie op zaterdag 25 november om 17.00 uur wordt verricht door:
DIRKJE POSTMA
longarts, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen, en onderscheiden met de NWO Spinozapremie

Carolien Serton is in 1966 geboren te Koog a/d Zaan, studeerde in 1991 af aan de Gerrit rietveld academie te Amsterdam., afdeling schilderen/ grafiek met als specialisatie tekenen. zij woont en werkt sinds 1997 op Texel.

De relatie tussen mens en natuur, anders gezegd de overeenkomsten in structuren en systemen in het menselijk lichaam en de natuur om ons heen, vormen tezamen de bron van haar tekeningen. in het werk wil zij vragen stellen over de cultivering van de natuur en manipulaties van het menselijk lichaam. Niet zozeer een politiek statement maar meer in verwondering, stilstaan bij onze oorsprong. in Sign brengt zij tekeningen in een gemengde techniek.

Jolie
“Kiss the Artist”

Jolie is geboren in 1975 in Rotterdam en is in 2000 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam, afdeling autonome beeldende kunst/ mixed media.

“Kiss the Artist”: de expositie van multitalent Jolie toont onder andere haar interactieve “BiSexual ButtonBody BeatBox – DJ/VJ Gender Bender Installation” in vol ornaat. Daarbij laat Jolie zien, met nog enige andere zelf te bedienen elektronica- en mechanica-objecten, hoe de techniek de mens niet verdringt, maar juist een steeds organische karakter aan zal nemen.