Buiten-WERK: de expositie

 

Buiten-WERK
De expositie
Ingrepen in de openbare ruimte van Groningen!

Uitgevoerd door 1e klas leerlingen van VMBO, Werkman College i.s.m de kunstenaars Roel Hooghiem, Ronnie Kommené, Pim van der Heiden

Expositie over de acties is te zien van 26 t/m 28 november 2014 in Academie Minerva, Zuiderdiep 158 te Groningen.

Leerlingen van VMBO, Werkman College (Dalton) zijn op 10 november j.l. in 3 groepen samen met de kunstenaars Roel Hooghiem, Ronnie Kommené, Pim van der Heiden naar buiten gegaan om op een andere manier bezig te zijn met kunst. Zij hebben opnieuw gekeken naar hun omgeving, hoe zit deze eigenlijk in elkaar en hoe kan je bepaalde plekken veranderen door er actief iets te doen? (zie verder archief)

Roel Hooghiem heeft met Delaney, Melissa, Rowin, Salomon, Iris & Ryan kleur toegevoegd op een plek in de publieke ruimte. Met primaire kleuren hebben zij onder het Emma viaduct een opvallend spetter patroon aangebracht. Met gopro camera’s op het hoofd is de eigen actie gefilmd. Deze saaie plek is nu verfraaid!

Ronnie Kommené heeft met leerlingen een bezoek gebracht aan een plek waar mensen zelf hun alternatieve woningen hebben gebouwd. Daarna heeft hij samen met Tariq, Jemielieo, Maylin, Talita & Daviana in een oude loods, waar daklozen weleens overnachten, een fijn onderkomen gemaakt van gevonden natuurlijke en stadse materialen. Zo hebben de leerlingen gewerkt met wat er voor handen was.

Pim van der Heiden heeft met Shakyla, Lynn, Jessica & Djemen een plek uitgezocht aan het Eemskanaal om aldaar te graven; opzoek naar allerlei voorwerpen. Tegelijk met de graafactie is er op de smartphone gezocht naar informatie over het verleden van deze plek. Deze vondsten zeggen iets over deze plek. Je kan fantaseren over wat er gebeurd is in het verleden. Alles wat zij hebben opgegraven is geordend, omschreven en gerangschikt en tentoongesteld.

Idee, coördinatie, organisatie: SIGN & Jeffrey Linker (afstudeerstage docentenopleiding Ac.Minerva)
Assistentie: Aline de Jonge, Carlot Westhoff & Renee Dijkema (stagiaires docentenopleiding Ac. Minerva)
Academie Minerva, Ged. Zuiderdiep 158 is open van 9.30-21.30 uur