Beeldende Intermezzo’s in het Noorderplantsoen

SIGN presenteert van 21 t/m 30 augustus op Noorderzonfestival:
Beeldende intermezzo’s in het Noorderplantsoen!
Verrassende objecten die het publiek even doen stilstaan om te kijken.

Met:
Daan de Boer brengt Hemeneks, een monumentaal ontbijt, iconische totems van een eetcultuur. Bezie het onder het genot van eieren met spek en een persoonlijk gedicht!

De torens van Jimi Kleinbruinink zien eruit als architectonische ruines waar gestructureerde uitbreiding en organische groei naast elkaar gebeuren en ongemerkt in elkaar opgaan. De ontdekkingstocht tijdens het maken wordt niet verhuld,  het ontstaansproces is juist zichtbaar.

Monumentale tragi-komische mensbeelden van Tjeerd Bosma nopen het publiek zich  tot hen te verhouden en zich bewust te worden van elkaar en van de plek. De kunstenaar speelt met aparte posities en balans. Het idee van kwetsbaarheid  wordt versterkt door piepschuim en pur waaruit de beelden zijn opgebouwd.

Erik Alkema zoekt, na 18 jaar, de Groninger in hemzelf. Voor zijn nieuwe verschijningsvorm maakte hij een draagbare Martinitoren. In dit 4 meter hoge pak bezoekt hij Groningse activiteiten als Noorderzon om zijn oorspronkelijke identiteit terug te vinden en nieuwe contacten aan te gaan.

De objecten en architectonische ingrepen van Sil Krol neigen vaak naar absurditeit en spelen met verwachtingspatronen, emoties en identificaties. Hij plaatst ze in een specifieke context, in dit geval Noorderzon, onderzoekt daarbij de betekenis van het object en kijkt hoe het publiek beïnvloed wordt.