AUDIOTOOP Wolfgang Müller, Jak Peters, Michiel van de Weerthof

Extrapool presenteert in Sign:
AUDIOTOOP
Zondag 27 juni 2010
Open: 13:30, Aanvang 14.00 uur
Lokatie: SIGN, Winschoterkade 10 9711 EA Groningen

Audiotoop is het schemergebied tussen geluidskunst, performance en hoorspelen. Verhalen krijgen vorm doormiddel van live performance met geluid en gesproken woord. Voor iedere Audiotoop worden kunstenaars uit verschillende disciplines gevraagd een hoorspel te ontwikkelen en live uit te voeren.
Audiotoop is een idee van het Nijmeegse kunstinitiatief Extrapool en heeft voor deze gelegenheid Sign gevraagd hun volgende gasten te presenteren in Groningen:

Wolfgang Müller’s Séance Vocibus Avium

Wolfgang Müller maakte faam met zijn performance groep ‘Die Tödliche Doris’ in de eind jaren tachtig. Hij schreef een boek over elfen in IJsland waarin hij ontdekte dat elfen met elkaar zingen, in plaats met elkaar praten.  Deze communicatie is onhoorbaar voor ons. Dit gegeven interesseerde Wolfgang Müller, getuige ook zijn LP die hij maakte met hoorbaar gemaakte vleermuisgeluiden (BAT, 1987) en een hoorspel dat hij samen met doventolken maakte.
Voor deze Audiotoop heeft Wolgang Müller een nieuw hoorspel ontwikkeld. Séance Vocibus Avium Waar in hij o.a. het geluid van elf uitgestorven vogelsoorten heeft gereconstrueerd op basis van wetenschappelijke omschrijving. 
www.wolfgangmueller.net

Michiel van de Weerthof

Michiel van de Weerthof is beeldend kunstenaar, muzikant, kleinkunstenaar, etc. Hij maakt rammelende, poëtische, soms absurde, muziek, vaak met zelfgemaakte instrumenten. Ook organiseert hij theatrale programma´s en kunstprojecten in Taet, Den Bosch.
 www.michielvandeweerthof.nl

Jak Peters

Jak Peters is een kunstenaar die vaak zijn beeldend werk met zijn muziek combineert. Hij maakt mooie lo-fi luisterliedjes, terwijl hij onder de naam Maersk electronica bij het label Lomechanik heeft uitgebracht. Tijdens´Dobbelpop´ in 2008 maakte hij een grote dobbelsteen van hout waar hij en zijn musicerende vrienden in optraden. Ook voor Audiotoop zal hij een setting voor zijn hoorspel maken.
www.jakpeters.nl

Wannes Dirven

Verzamelaar en radiomaker Wannes Dirven, van het illustere DV Grammofoon dj collectief uit Amsterdam, zal de middag opluisteren met enkele zeer bijzondere 78 toeren geluidsplaten uit zijn collectie.  We zijn benieuwd naar de lachplaat!

SlimTarra (behang): Eduard Bezembinder

Extrapool: www.extrapool.nl
Sign: www.sign2.nl