ALDJE VAN MEER, MARIEKE WOUTERS

ALDJE VAN MEER, MARIEKE WOUTERS

16 december 1995 t/m 13 januari 1996

Tijdens deze expositie zijn ‘poppen voor volwassenen’, muurtekeningen (Marieke Wouters) en tekeningen en posters (Aldje van Meer) te zien. De kunstenaressen exposeren samen zodat er een wisselwerking ontstaat tussen het werk aan de wand en het werk in de ruimte. De uitstraling is ongedwongen en oogt vluchtig, het kleurgebruik is fel en de voorstellingen zijn heel direct.
Marieke Wouters:
‘Poppen voor volwassenen’: het werk bevat een sterke dualiteit. enerzijds de passiviteit van de poppen, anderzijds de treurigheid die ze uitstralen. Ze zijn in koppels geplaatst en gaan een interactie aan.
‘Toeschouwers zonder hoofden’: bij dit werk rijst de vraag, wat doet massahysterie? en Moet een kunstwerk gepresenteerd worden als zijnde kunst?.
Aldje van Meer:
“Ik wil dat mijn beelden direct zijn. Ik wil blikvangen. Ik maak gebruik van het meest herkenbare motief: het menselijk lichaam. Dat is er en altijd voelt. Het lichaam wordt aangetast en vervormd. Het merendeel van mijn beeldend werk krijgt door de vervreemding van het menselijk lichaam een onverwachte wending. de posters en tekeningen werken als kreten waardoor ze confronterend zijn.”