AART RUDOLPHY

Ieder jaar organiseert SIGN een Raamexpositie; dat betekent dat de kunstruimte zelf gesloten is maar dat vanaf de straatkant kunst te zien is.
De installatie van Aart Rudolphy is te bekijken van zonsondergang tot zonsopgang.

Werkperiode: 20 juni t/m 20 juli 2012
Expositieperiode: 21 juli t/m 25 augustus 2012
Opening: vrijdag 20 juli om 22.30 uur

Aart Rudolphy maakt filminstallaties en lichtobjecten. In de filminstallaties laat hij archetypische voorwerpen figureren, zoals bv een deur of een keukentrap. Voorwerpen die hij in eindeloze meervoudige film- en videoprojecties ondermeer door het landschap laat bewegen. Of hij maakt ze op werkelijke schaal na in lichte materialen als piepschuim en foamboard. Waarbij ze van binnenuit verlicht worden en voortdurend en afwisselend oplichten in verduisterde tentoonstellingsruimtes. In zijn werk is een continue spanning aanwezig tussen het materiele en het immateriele. Voor de raamexpositie van Sign realiseert hij een nieuwe installatie.

Aart Rudolphy makes film-installations and light objects. In the film-installations archetypal objects figure such as a door or a stepladder i.e.. In endless multiple film- and video-projections he lets these objects move in landscapes or other environments. Or he copies them life-sized in lightweight material such as expanded polystyrene and foam-board and are illuminated from the inside perpetual glowing up and fading in darkened exhibition-spaces. In his works there is a continuous tension present between the material and immaterial. For the display window-exhibition he realises a new installation.