expOOST 2020

Persbericht

Ondanks corona, maar wel rekening houdend met de beperkingen vanwege Corona, gaan in September de expOOSTvlaggen weer uit.
De jaarlijkse september-expeditie eXpoost, die langs beeldende kunstlocaties – herkenbaar aan de groene X op de vlaggen – in Binnenstad Oost in Groningen voert, vindt dit keer plaats op zaterdag 19 september a.s. tussen 12.00 en 17.00 uur.

NB: een collectieve expositie van alle deelnemers is te zien vrijdag en zaterdag 12-17 uur in een Pop up store, Oosterstraat 48-2!

De deelnemers zijn:
VRIJDAG (Walstraat 34), Kunstlievend Genootschap Pictura (St. Walburgstraat 1), Atelier SiO2/vof Kunstwerk (Oudeweg 20), Momadesign (Nieuweweg 30-32), Galleria Unexpected (Schuitendiep 47), SIGN (Winschoterkade 10), Galerie with Tsjalling (Kostersgang 26a), CBK (Trompsingel 27a), Bas-Is Atelier (Brandenburgerstraat 3).
De diversiteit in aard en oriëntatie van de deelnemende locaties staat garant voor een kunstroute met een veelzijdig aanbod van kunst.
Te zien zijn o.m. schilderijen, tekeningen, een cross-location live performance, computergrafiek, glaskunst, keramische sculpturen en recycle art van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.
Bezoekers kunnen bij elke locatie starten. Daar liggen informatieve flyers met de kunstroute gereed. Informatie kan ook worden verkregen op de facebookpagina van eXpoost.
De middag wordt ijs, weder en corona dienende afgesloten met een after-party bij Momadesign.